A partir dau diluns 21 de novembreRàdio Nissa Pantai redifuserà “La Minuta Nissarda”, l’anciana cronica de Francés Gag que passava cada jorn sus Ràdio França Costiera d’Azur entre lu 1973 e 1976. La cronica passerà sus Ràdio Nissa Pantai cada jorn a 9h35, 16h50 e 18h35.

Dins li sieus “Minutas Nissardi”, Francés Gag tractava indistintament de questions d’actualitat e de societat, d’anecdòtas, de sovenirs, de tradicions e de l’etnografia de la nòstra region. Li retrobam lu grands tèmas que travèrsan l’òbra de Gag: lo vilatge imaginari de Ribassiera e tot lo pòble de la montanha nissarda, ò la cobla mitica Tanta Victorina-Titon!

Aqueli cronicas revèlan da Gag lo doble cruci de parlar una lenga de qualitat tot en respectar l’espontaneïtat de l’expression populara. Es en efiech lo paradòxo de la cronica ràdio que de fintar l’improvisacion, quora es la frucha d’un autentic trabalh d’escritura.

L’art dau contaire e la construccion dei racòntes denòtan una lenga fòrça elaborada. La preocupacion pedagogica de l’autor apareisse clarament dins lo sieu biais d’introdurre au fiu dei sieus prepaus quaucu mots rars ò oblidats, que dobla de còups d’un sinonim mai corrent, e mai d’un afrós gallicisme, per assegurar la compreneson!

Consideradi coma irremediablament perdudi, li bandas magnetiqui dei “Minutas” son estadi retrobadi per la Federacion dei Associacions dau Comtat de Nissa. Après aver numerizat aqueu tresaur lingüistic, la Federacion a confidat a Pèire-Loís Gag e Miqueu Pallanca la realizacion d’aquest obratge publicat a l’ocasion dau vinten anniversari de la desaparicion de Francís Gag.

Ràdio Nissa Pantai redifusa Li minutas nissardi de Francís Gag emb l’aimabla autorizacion de Pèire-Loís Gagliolo.

Per mai d’informacions, podètz contactar dirèctament Nissa Pantai:

  • Per telefòn au 06 46 62 74 93
  • Per corrièl a info@nissapantai.org

Vos convidam d’escotar Ràdio Nissa Pantai sus Internet e mai sus Androïd gràcias a la nòstra aplicacion per esmartfòns.