Lo dijòus 28 de setembre a 20 oras a la glèia abatiala de Sant Pòns (COU Pastor 2) a Nissa si debanerà un concèrt en l’onor de la Dedicion de Nissa a Savòia e en sosten a l’escòla Calandreta en nissart.

Aquesto concèrt es organizat per lo Paire Gèli FLORINI, curat de la novèla parroquia Sant Carles de Focauld. Au programa d’aquesto concèrt de cants e musicas tradicionali locali:

  • Lu Misteriós (Nissa Pantai), qu’interpreteràn sota la direccion de Pèire FANTIN per lo cant e Ciril JOANIN per la música, de cançons dau País Nissart e Alpenc e de Lemosin, especialament una creacion de Nicòla DUCOUSSO intitulada “Lo Palhasso”.
  • Taca d’Òli, un grop animat da Francesa MARCHETTI dau Còro de Berra e que prepauerà de cants religiós en italian mas tanben de Coarasa e de la montanha gavòta.
  • Li Votz de Nissa, dirigidi per Aubèrt TOSAN, e que presenteràn de cants de Raol NATHIEZ dau Sorgentin, de Jànluc SAUVAIGO, d’Aubèrt TOSAN e de Maurís SGARAVIZZI.

Lo concèrt s’acaberà per l’imne “Nissa la Bèla” de Menica RONDELLY que lu grops canteràn toi ensems.

Seràn presents au concèrt Fabrizio NUCERA GIAMPAOLO, president de la Croce Reale a Turin e Serge ROUSSEAU, representant de l’Estat de Savòia Nacion Sobeirana.

Lo 28 de setembre dau 1388, lo còmte Amedeu lo 7n de Savòia recevia li claus de Nissa e de la sieu vigueria dai sieus quatre cònsols, davant l’abadia de Sant Pòns. Nissa, ensin que li viguerias dau Puget Tenier, de Suspèr, de Val de Lantòsca e de Barciloneta passèron doncas dau Comtat de Provença au Comtat de Savòia. Aquesto cambiament de sobeiranetat cambièt la destinada de Nissa, la virèt mai devèrs la montanha e li permetèt de fabregar la sieu originalitat.

Per tota informacion, podètz contactar Cristòu DAURORE:

  • Per telefonin au 06 71 18 61 32
  • Per corrièl a daurore@orange.fr