Ràdio Occitània es menaçada. Ràdio Nissa Pantai solidària!

Lu noastres confraires de Ràdio Occitània son amenaçats despí que l’Ofici Public de la Lenga Occitana (ÒPLO) a decidit de refudar la demanda de subvencion per lo 2019 per motiu de restriccions budgetàrii.

Ràdio Occitània es una ràdio liura qu’existe despí dau 1981 e que si pòu escotar sus li ondas ertziani en Lengadòc (Roergue, Tolosa) e Gasconha (Comenge, Lauragués), ò dapertot sus Internet.

Après lo jornal La Setmana e la gazeta d’informacion en linha Jornalet, Ràdio Occitània es la novèla victima de la deriva tecnocratica de l’ÒPLO, un gropament d’interés public creat en lo 2015 per assegurar la sauvagàrdia e lo desvolopament de la lenga occitana, e devengut dins lu fachs l’aclapaire dei rars mèdias en occitan.

Li consequéncias pòdon èstre terribli: barradura de la ràdio, supression d’emplecs e desaparicion de programas de qualitat en occitan sus de la banda FM. 

Ràdio Nissa Pantai exprimisse la sieu totala solidaritat emb Ràdio Occitània. Una mobilizacion populara fa mestier per sauvar la ràdio e demandar de còmptes a l’ÒPLO.