Colombia a l’onor a Nissa e a Levenç (63n Festenau Internacionau de Folclòre « La Farandòla »)

Aquesto dimars 13 d’aost dau 2019, a un jorn denant de la dubertura dau 63n Festenau Internacionau de Folclòre « La Farandòla », Colombia serà ja a l’onor respectivament a Nissa pi a Levenç.

A Nissa, lo grop de danças folcloriqui colombian « Ballet Las Americas » donerà un promier espectacle a 10 oras sus lo parvís de la FNAC Nissa, partenària de la 63a edicion d’aquesto festenau. La representacion serà a gratis.

A Levenç, porretz retrobar Colombia que si produrra a 21 oras a la Sala dau Rivet, enseguida d’un espectacle de l’ensemble « Nissa La Bèla » [Nice La Belle] representant lo Comtat de Nissa. L’eveniment es organizat dau Comitat dei Fèstas de Levenç emb l’ajuda de la Comuna de Levenç.

La musica colombiana es prefondament impregnada de ritmes latinòs eiretats dei esclaus arrancats dei coastas africani, taus aqueus endiaulats dei « cumbias » e dei « papayeras ». L’ensems folcloric « Ballet Las Americas » ne’n fa lo sieu espectacle e la riquessa fabuloa dei sieus costumes.