Entrevista exclusiva de Mirèlha Bòia sus Ràdio Nissa Pantai

A comptar dau diluns 29 d’abriu porretz escotar cada jorn a 13 oras e a 19 oras en exclusivitat sus Ràdio Nissa Pantai, l’entrevista de Mirèlha BÒIA [Mireia BOYA] realizada da Ciril JOANIN mentre dei Jornadas Internacionalisti d’Occitània a Tolosa en l’encastre de l’emission « Caire Politic« .

Mirèlha BÒIA es una èxdeputada dau partit independentista de senèca revolucionària catalan « Candidatura d’Unitat Populara » (CUP). A presentat aquest an la sieu candidatura ai eleccions per lo Conseu General d’Aran, sota l’etiquèta de « Aran Amassa », un partit occitanista de senèca e progressista.

Ràdio Nissa Pantai èra presenta ai Jornadas Internacionalistas d’Occitània, que si debanèron a Tolosa dau 8 au 10 de març dau 2019. Organizadi da l’Organizacion Democratica del Pòble Occitan (ODPO), aquesti jornadas avian per objècte de far si rescontrar de personas e de movements que vòlon far avançar la causa occitana dins la societat. Mantu debats e tauliers redonds siguèron organizats, especialament au subjècte dei gilècos jaunes, dau feminisme e de la crisi de l’occitanisme.

An aquesta escadença, Ràdio Nissa Pantai entrevistèt successivament, en l’encastre de l’emission « Caire Politic »: Mirèlha BÒIA, Alan SIBÉ (autor dau libre « Occitanisme politic, rompeduras ») e Bòris DAUSSAT (militant de l’ODPO e un dei organizators d’aqueli jornadas).

Aquesta setmana, es l’entrevista de Mirèlha BÒIA que passa dins l’emission « Caire Politic » cada jorn a 13 oras pi a 19 oras.

[Fòto: ElDiario]